Nosorog u austrijskom zoološkom vrtu ubio je čuvara zoološkog vrta i ozbiljno povredio njenog muža

Nosorog u austrijskom zoološkom vrtu ubio je čuvara zoološkog vrta i ozbiljno povredio njenog muža

Nosorog u zoološkom vrtu u Austriji napao je u utorak bračni par koji radi kao čuvari zoološkog vrta, ubivši ženu, a teško ranivši muškarca, saopštile su vlasti.

Smrtonosni napad dogodio se u zoološkom vrtu Helbrun u gradu Salcburgu na zapadu Austrije.

Direktorka zoološkog vrta Sabine Grebner rekla je novinarima kasnije u utorak da je 33-godišnja žena, nemačka državljanka iz Bavarske, tog dana dobila zadatak da stavi sredstvo za odvraćanje od insekata na nosoroga.

Tada je 30-godišnja ženka nosoroga Jeti napala golmana, iako nije bilo jasno zašto, prenosi Grebner, prenosi austrijska novinska agencija APA.

Policija Salcburga saopštila je da je „žena podlegla povredama na mestu nesreće“.

Drugi čuvar zoološkog vrta, 34-godišnji austrijski državljanin, takođe je napadnut i povređen kada je pokušao da otera nosoroga od svoje supruge.

Žena je od napada zadobila tešku traumu grudnog koša i umrla je u ograđenom prostoru, dok je njen suprug imao prelom noge i prebačen je u bolnicu, prenela je APA.

Imena dvojice čuvara zoološkog vrta nisu data u skladu sa austrijskim pravilima o privatnosti.

Direktorka zoološkog vrta je rekla da je poznato da je smrtno povređena čuvarica bila „veoma pažljiva i pažljiva prema životinjama, i da je imala izuzetno dobar smisao“ kada se bavila njima.

Grebner je rekao da se tek treba utvrditi tačne okolnosti kako je došlo do nesreće.

„Ne znamo šta se tačno dogodilo“, rekla je ona. „Duboko smo uznemireni i šokirani.“

Svi bezbednosni propisi će biti ponovo procenjeni, rekla je ona, dodajući da nije bilo incidenata u nastambi za nosoroge koja je postavljena pre skoro 30 godina.