Mediji: Tivatski maturanti pretukli hotelskog portira u Italiji?

Mediji: Tivatski maturanti pretukli hotelskog portira u Italiji?

Grupa momaka iz Crne Gore, od kojih su neki i maloletni, pravili su buku i nered ispred hotela „Boston“ u Montekatiniju, u Italiji, a nakon što ih je portir opomenuo, fizički se obračunali sa njim, piše “La nacione”.

Tivatski maturanti učestvovali su u incidentu u kome je povređen italijanski državljanin, potvrđeno je „Vijestima“ iz više nezvaničnih izvora.

Incident se dogodio 17. septembra, nešto posle ponoći, u poznatoj italijanskoj banji Montekatini, u pokrajini Toskana.

Prema pisanju italijanskih medija , grupa crnogorskih učenika pretukla je pedesetčetvorogodišnjeg portira hotela “Boston” i navodno mu nanela teže telesne povrede, jer ih je prethodno upozorio da budu tiši.

Direktorka tivatske Srednje mešovite škole „Mladost“ Marija Čučković Vujnović juče nije odgovarala na pozive “Vijesti”.

Na pitanja nisu odgovorili ni iz policije Montekatinija.

Redakciji je iz Ministarstva inostranih poslova, kojim koordinira premijer Dritan Abazović, nezvanično rečeno da crnogorskoj ambasadi u Italiji nije prijavljen incident, kao ni da učenici i njihovi nastavnici u ovom slučaju nisu tražili pomoć diplomata.

Iz Ministarstva prosvete nisu odgovorili “Vijestima” da li su upoznati sa incidentom i šta će eventualno preduzeti.

Taj inicident, međutim, našao se juče na naslovnicama mnogih italijanskih portala.

Napad na portira, piše “La nacione”, dogodio se 17. septembra, nešto poslije ponoći. Grupa momaka iz Crne Gore, od kojih su neki i maloljetni, pravili su buku i nered ispred hotela “Boston” – krikovi, povici i glasan smeh uznemiravali su goste.

Crnogorski đaci su, pišu italijanski mediji, bili smešteni u hotelu blizu hotela “Boston”, ispred kojeg se dogodio incident.

Prema navodima očevidaca, oni su se zabavljali vozeći se kolicima iz supermarketa, kada im je portir skrenuo pažnju i tražio da to više ne rade.

Tada su se trojica momaka, piše italijanski medij, odvojila od grupe i počeli da ga zasipaju udarcima.

Neki dečaci iz grupe, navodi italijanski “La nacione”, pobegli su kada su videli šta njihovi drugovi rade. Pobegli su, tvrdi taj medij, prije dolaska policije.

Tamošnja policija je, ipak, uspjela da identifikuje najmanje trojicu odgovornih za prebijanje portira, a zasada se, navode, ne može isključiti da ih može biti više.

Grupa je u međuvremenu napustila hotel, ali su službenici policijske stanice Montekatini, u koordinaciji sa regionalnom policijskom stanicom, uspjeli da zaustave autobus tivatskih maturanata.

“La nacione” piše i da će “crnogorskim državljanima, nakon što portir podnese prijavu, biti dodijeljen javni branilac”.

U školi su juče tvrdili drugačije.

Napad na portira, piše “La nacione”, dogodio se 17. septembra, nešto posle ponoći. Grupa momaka iz Crne Gore, od kojih su neki i maloletni, pravili su buku i nered ispred hotela “Boston” – krikovi, povici i glasan smeh uznemiravali su goste.

Nezvanični izvori iz tivatske ustanove kažu da se radilo o kraćoj raspravi između portira i jednog maturanta, koji ga je navodno “nesrećnim slučajem udario”.

Navode i da baš taj maturant nije identifikovan i prijavljen, već da su izjave uzimane od đaka koji si svedočili događaju.

Maturanti su juče doputovali u Tivat, ali izvori iz škole nesu hteli da saopšte da li su među njima i vinovnici incidenta. Tvrde da su o svemu obavešteni njihovi roditelji.