Sedmogodišnja devojčica se utopila nakon prevrtanja čamca sa migrantima u Lamanšu

Sedmogodišnja devojčica se utopila nakon prevrtanja čamca sa migrantima u Lamanšu

Francuske vlasti su danas saopštile da je sedmogodišnja devojčica izgubila život nakon što se čamac koji je prevozio migrante prevrnuo u Lamanšu. Nesreća se dogodila u blizini severnog lučkog grada Denkerka, gde se mali čamac s 16 putnika prevrnuo.

Prema saopštenju prefekture nadležne za sever Francuske, čamac je bio premali za toliki broj putnika. Među putnicima su bili i roditelji s četvoro dece, od kojih se sedmogodišnja devojčica udavila.

Otac devojčice i trudna majka su spašeni i prebačeni u bolnicu, zajedno s troje braće i sestara. Drugi putnici, još jedan par i dvojica muškaraca s šestoro male dece, takođe su spašeni i prebačeni u bolnicu s lakšim povredama.

Ova tragična nesreća još jednom je podsetila na opasnosti s kojima se migranti suočavaju dok pokušavaju da pređu Lamanš u nadi da će stići do Velike Britanije. Prema podacima britanske vlade, oko 30.000 ljudi prešlo je Lamanš tokom 2023. godine, naglašavajući hitnost problema i potrebu za rešavanjem migrantske krize na tom području.