Devetogodišnji motociklista iz Argentine preminuo nakon povrede na trci u Brazilu

Devetogodišnji motociklista iz Argentine preminuo nakon povrede na trci u Brazilu

Mladi argentinski motociklista, devetogodišnji Lorenco Somaskini, preminuo je nekoliko dana nakon što je zadobio tešku povredu glave tokom treninga za seriju motociklističkih trka u Brazilu. Somaskini se takmičio u prestižnoj kategoriji Kopa Honda Junior kada je doživeo nesreću na stazi Interlagos u Sao Paulu prošlog petka.

Nakon nesreće, odmah je prevezen u bolnicu Albert Ajnštajn, gde je bio hospitalizovan i podvrgnut intenzivnom lečenju. Nažalost, uprkos naporima lekara, mladi trkač je preminuo u ponedeljak uveče, kako su potvrdili organizatori trke.

Kopa Honda Junior je jedna od najznačajnijih trkačkih serija za mlade vozače u Americi, koja okuplja talente uzrasta od 8 do 16 godina, koristeći motocikle prilagođene njihovoj veličini i sposobnostima.

Lorenco Somaskini, rođen u Mendozi, započeo je svoju trkačku karijeru već sa četiri godine. Njegova strast prema motociklima bila je očigledna u brojnim intervjuima gde je izražavao svoje ambicije da jednog dana postane šampion MotoGP-a.

Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za trkačku zajednicu, a mnogi su izrazili saučešće njegovoj porodici i prijateljima. Trkačka serija u kojoj je učestvovao služi kao poligon za razvoj mladih talenata, ali ova tragedija podseća na inherentne rizike koje nosi ovaj sport.