Kalifornija: Osumnjičeni za ubistvo i njegova ćerka ubijeni u pucnjavi

Kalifornija: Osumnjičeni za ubistvo i njegova ćerka ubijeni u pucnjavi

VIKTORVIL – Oteta 15-godišnja devojčica i njen otac — begunac tražen zbog smrti majke tinejdžerke — ubijeni su u pucnjavi sa organima reda u utorak na autoputu u pustinji Kalifornije, saopštile su vlasti, prenosi Asošijejted pres.

Tinejdžerka, Savana Gracijano, nosila je taktičku opremu dok je trčala prema šerifovim zamenicima tokom vatrenog obračuna, rekao je šerif okruga San Bernardino Šenon Dikus.

Vlasti nisu precizirale da li je tinejdžerka pogođena mecima koje je ispalio njen otac ili odgovorni zamenici.

Prevezena je u bolnicu, gde je nešto pre podneva proglašena mrtvom.

Njen otac, 45-godišnji Entoni Džon Gracijano, proglašen je mrtvim na licu mesta u Hesperiji. On je navodno ubio Trejsi Martinez (45) u ponedeljak u incidentu porodičnog nasilja u gradu Fontana, prema rečima narednika policije Fontane Chris Surgent. Članovi porodice rekli su istražiteljima da je par prolazio kroz razvod.

Istražitelji su izdali Amber Alert nakon što je Gracijano pobegao sa svojom ćerkom. Bio je opisan kao naoružan i opasan.

U utorak, 911 je prijavio da je video Nissan Frontier u Barstouu, prema šerifovom odeljenju. Vlasti su saopštile da je potera počela i da je Gracijano ispalio više hitaca kroz zadnje staklo vozila.

Poslanici su uzvratili vatru osumnjičenom, pogodivši Gracijana i putnicu, iako policija u početku nije potvrdila da je to oteta devojka.

Prvobitno ubistvo otkriveno je rano u ponedeljak. Policajci su reagovali oko 7:30 na izveštaje o pucnjavi i pronašli žrtvu sa višestrukim ranama od vatrenog oružja u kući, navodi policija u saopštenju. Martinezova je hitno prebačena u bolnicu, gde je proglašena mrtvom.