Salesforce beleži najsporiji kvartalni rast prihoda od 2010

Salesforce beleži najsporiji kvartalni rast prihoda od 2010

Salesforce Inc je zabeležio rast kvartalnog prihoda od 11%, što je najsporiji tempo rasta u poslednjih 13 godina, pošto su kompanije smanjile potrošnju na softversku ponudu zasnovanu na oblaku u nesigurnoj ekonomiji, prenosi Rojters.

Akcije kompanije sa sedištem u San Francisku u Kaliforniji pale su za skoro 5% u trgovanju nakon zvona. Do sada su ove godine porasli za više od dve trećine i dostigli svoj najviši nivo u poslednjih 16 meseci u redovnom trgovanju u sredu.

Prihod za Salesforce bio je 8,25 milijardi dolara za kvartal završen 30. aprila, dok su analitičari očekivali 8,18 milijardi dolara, prema Refinitiv IBES-u.

Analitičar RBC-a Riši Džalurija pripisao je pad u produženom trgovanju akcijama njenom naletu ove godine i smanjenom prihodu kompanije u odnosu na njen istorijski učinak.

Kompanija se suočava sa oštrom konkurencijom od strane dobavljača nasleđa sa dubokim džepom kao što je Oracle na prepunom tržištu računarstva u oblaku.

Salesforce očekuje prihod između 8,51 milijarde i 8,53 milijarde dolara za tekući kvartal, što predstavlja rast od oko 10% u odnosu na prošlu godinu. Analitičari su očekivali prihod od 8,49 milijardi dolara.

Na prilagođenoj osnovi, zaradio je 1,69 dolara po akciji, u poređenju sa procenama od 1,61 dolara po akciji.