Nigerija: Rusija da pomogne da se okonča zavisnost od Zapada

Nigerija: Rusija da pomogne da se okonča zavisnost od Zapada

Nigerija želi da poboljša veze i produbi saradnju sa svojim glavnim trgovinskim partnerom Rusijom, rekao je za RT preduzetnik i suosnivač DevCA inicijative Dejvid Okpatuma na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Okpatuma je objasnio da bi želeo da vidi proširenje granica, kao i „prebacivanje fokusa sa bipolarnog sveta na multipolarni svet, gde je svaka zemlja u stanju da iskoristi sopstvene resurse… i da se razvija pre nego što traži spoljnu saradnju i podršku .”

„Moja misija dolaska ovde je u osnovi da obezbedim da odnosi između Rusije, Afrike i drugih zemalja koje učestvuju na forumu budu ojačane i da imamo više saradnje u razvoju, postavljajući nove putanje na globalnom nivou.

Biznismen je primetio da Nigerija ima slične prirodne resurse kao Rusija, rekavši: „Možemo da učimo od Moskve u razvojnim aspektima. Videli smo kako je Rusija u stanju da razvije svoje [resurse] i stvori održivije bogatstvo za svoj narod.

Dodao je: „Želimo da budemo sigurni da možemo da poboljšamo naš BDP, da smo održivi, da ne zavisimo od Zapada ili drugih zemalja u pogledu stvaranja poboljšanih sredstava za život za naše ljude i da obezbedimo da gradimo bolje prijateljstvo [sa Rusijom] kako rastemo.”