Boing kaže da sertifikacija 737 MAKS 7 oduzima „značajnu količinu vremena“

Boing kaže da sertifikacija 737 MAKS 7 oduzima „značajnu količinu vremena“

Sertifikacija Boeinga 737 MAKS 7 traje „značajno vreme“ zbog novih zahteva za dokumentacijom, ali kompanija i dalje veruje da može biti sertifikovana do kraja godine, rekao je u sredu zvaničnik kompanije Boing, piše Rojters.

I MAKS 7 i MAKS 10 se smatraju ključnim za Boeing da se takmiči sa Airbus SE.

Southwest Airlines Co je očekivao da će prihvatiti prvi MAKS 7 ove godine, iako je izvršni direktor avio kompanije primetio da bi planovi za puštanje aviona u upotrebu mogli biti odloženi do 2024.

Boeing priprema konačnu „šačicu dokumenata“ koju traži Federalna uprava za vazduhoplovstvo dok prolazi kroz regulatorni proces neophodan za odobrenje 737 MAKS 7 za ulazak u službu, rekao je Majk Fleming, viši potpredsednik Boinga za programe komercijalnog razvoja, na brifingu za novinare. u sredu.

Proizvođač aviona je takođe „blizu“ dobijanja odobrenja FAA za početak sertifikacionih letova svog novog 737 MAKS 10, rekao je Fleming novinarima. Predviđeno je da će sertifikacija te letelice tek doći 2024. godine, ali će zavisiti od toga kada će Boingu biti odobreno da započne te letove, rekao je on.

„Količina dokumentacije koju proizvodimo o ovim avionima u odnosu na ono što smo morali da proizvedemo u prošlosti znatno je veća nego što je bila“, rekao je Fleming.