JPMorgan otpušta stotine radnika

JPMorgan otpušta stotine radnika

JPMorgan Chase & Co je otpustio stotine zaposlenih u hipotekama, rekao je Rojtersu u sredu izvor upoznat sa tim, nekoliko sati nakon što je kompanija objavila planove da zaposli neke bankare, piše Rojters.

„Redovno pregledamo naše poslovne potrebe i potrebe kupaca i prilagođavamo naše osoblje u skladu sa tim – stvaramo nove uloge u kojima vidimo potrebu ili smanjujemo pozicije kada je to prikladno“, rekao je portparol Čejsa za Rojters.

Ranije u toku dana, JPM je saopštio da planira da zaposli više od 500 bankara koji opslužuju mala preduzeća do 2024. godine, povećavajući radnu snagu banke koja cilja ovaj segment za 20% sa više od 2.300 sada.

U intervjuu za Rojters, izvršni direktor JP Morgana Džejmi Dajmon rekao je da izgledi za zapošljavanje ostaju u banci kada su ga pitali o planovima za radna mesta zbog smanjenja u drugim bankama na Volstritu.

„Još uvek otvaramo filijale, i generalno širom sveta, još uvek zapošljavamo bankare, bankare potrošača, bankare malih preduzeća, bankare srednjeg tržišta, ljude u inostranstvu… Imamo još klijenata koje treba da pokrijemo“, rekao je on.