Američke akcije dosegle novi rekord

Američke akcije dosegle novi rekord

Američke akcije su izašle iz trodnevnog zatišja i zabeležile još jedan impresivan dan na tržištu, zatvarajući na rekordnim nivoima. S&P 500 je ostvario rast od 0,9% u sredu, nadmašivši prethodni rekord postavljen prošle nedelje. Dow Jones Industrial Average je takođe zabeležio rast od 1,2%, dok je Nasdak kompozitni indeks dodao 0,5%. I Dow i Nasdak su bili blizu svojih rekorda.

Ovaj rast je delimično podržan snažnim performansama kompanije Merck, koja je dobila federalno odobrenje za lečenje retke bolesti koja pogađa krvne sudove. Ovo odobrenje je doprinelo pozitivnom raspoloženju investitora i podstaklo rast tržišta.

Međutim, jedna od zapaženih tema dana bila je Trump Media & Technology Group, koja je nastavila svoju dinamičnu trgovinu i zabeležila rast iako je njena platforma Truth Social pretrpela gubitke. Ova situacija izaziva interesovanje tržišnih analitičara i investitora za dalji razvoj ove kompanije.

U međuvremenu, prinosi trezora su opali, što je dodatno podržalo optimizam na tržištu, naglašavajući privlačnost akcija u poređenju sa sigurnijim, ali manje profitabilnim investicijama.