Fluktuacije na Vol Stritu: Akcije opadaju dok dolazi do zamaha na tržištu

Fluktuacije na Vol Stritu: Akcije opadaju dok dolazi do zamaha na tržištu

Akcije na Vol Stritu fluktuiraju u sredu dok zamah tržišta popušta nakon nekih oštrih zaokreta. S&P 500 je beležio pad od 0,2% u kasnom trgovanju, izbrisavši skoro dve trećine prošlonedeljnog strmog gubitka, dok je Dow Jones Industrial Average pao za 90 poena, ili 0,2%, u 15 časova, a Nasdaq Composite je bio 0,2% niži.

Tesla je zabeležila rast od 10,8% nakon najave ubrzane proizvodnje novih, pristupačnijih vozila, dok su ostali tehnološki divovi, poput Meta Platforms, Alphabet i Microsoft, spremni da izveste svoje rezultate.

Tržište je u nezgodnom položaju gde želi da privreda izbegne recesiju, ali da ne bude toliko vruća da održava pritisak na inflaciju i ubeđuje Federalne rezerve da ne smanjuju stope. Prinosi na trezorske obveznice su porasli, podižući pritisak na akcije nakon najnovijeg izveštaja o američkoj ekonomiji koji je bio topliji od predviđanja.

Na pobedničkoj strani tržišta, Hasbro i Tekas Instruments su zabeležili značajne skokove nakon što su izvestili o boljim rezultatima od očekivanih.

U međuvremenu, na berzama u inostranstvu, japanski Nikkei 225 je skočio 2,4% zbog pada vrednosti japanskog jena, dok su indeksi akcija porasli u većem delu Azije, ali su skromno pali u Evropi.