Srbija prva u Evropi po rastu broja novozaraženih u poslednjih sedam dana

Srbija prva u Evropi po rastu broja novozaraženih u poslednjih sedam dana

Srbija beleži procentualno najveći rast broja novih slučajeva koronavirusa u Evropi na sedmodnevnom nivou, a broj novoobolelih u periodu od 7. do 13. januara veći je za čak 239 odsto u odnosu na prethodnu nedelju.

U poslednjih sedam dana u Srbiji je zvanično registrovano 72.412 novozaraženih, nedelju dana pre toga 30.308, a u poslednjoj sedmici 2021. godine broj novih slučajeva kovida-19 iznosio je 9.945.

Drastičan skok broja novozaraženih još je očigledniji ukoliko se podaci iz prethodnih sedam dana uporede s periodom od 24. do 30. decembra prošle godine, gde je zabeležen rast od neverovatnih 750 odsto.

Prema podacima koje je objavio sajt worldometers.info , najveći procentualni rast broja novoobolelih u Evropi u odnosu na prethodni sedmodnevni period, posle Srbije, imaju Rumunija, Austrija, Albanija i Slovenija.

Podsetimo, najveći broj novih slučajeva koronavirusa od izbijanja epidemije u Srbiji na dnevnom nivou zabeležen je 13. januara, kada su zvanično registrovana 13.753 novozaražena.