Poljski premijer podržao premijerku Finske

Poljski premijer podržao premijerku Finske

Poljski premijer Mateuš Moravjecki duhovito je prokomentarisao vest o zabavi kojoj je prisustvovala njegova finska koleginica Sana Marin, piše „Evropska istina”.

Moravjeckog su pitali da li deli gnev nekih komentatora zbog ponašanja finske premijerke Sane Marin, koja se zabavlja sa mladim influenserima na privatnoj zabavi.

Šef poljske vlade priznao je da je video snimak i smatra da „premijerka ima razloga da bude srećna, jer je Finska praktično ušla u NATO“.

Dakle, ako se ovom prilikom premijerka Finske još malo poklonila „Finskoj“, da je uopšte počela da pleše, onda u tome nema ništa“, dodao je on.

Premijer Moravecki je takođe izrazio zadovoljstvo što je „ovde nas sve obradovala takvom porcijom radosti“.

Podsetimo, Sani Marin je morala da se pravda zbog žurke sa prijateljima i da uverava da se nije drogirala, nakon što je snimak sa njenim učešćem dospeo u mrežu.

Ona je položila test na drogu kako bi odbacila sumnje o upotrebi droge na zabavi, čiji se snimak pojavio u medijima.

Na objavljenim video snimcima, premijerka je bila na zabavi sa nekoliko finskih javnih ličnosti, uključujući poslanika Ilmarija Nurminena i voditelja Tinija Vikstrema.

Na snimku koji je procurio, Marin se može videti kako veselo pleše sa nekoliko prijatelja, dok se u pozadini može čuti kako ljudi viču o kokainu.

Prema Marinovim rečima, žurka je održana pre nekoliko nedelja – prvo u dva privatna stana, a potom je veselje nastavljeno u dva lokala. Uz premijerku je odmaralo ukupno 20-ak ljudi, u grupi su bili njeni prijatelji, ali i njoj nepoznati ljudi.

Finska premijerka: Uradila sam test na drogu