Čoveku koji je pucao na protestu određeno zadržavanje

Čoveku koji je pucao na protestu određeno zadržavanje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije je saopštilo je da je privelo E.J. (40) iz Skoplja koji je pucao iz pištolja na demonstracijama protiv francuskog predloga za rešenje spora sa Bugarskom. Njemu je, kako su dodali u saopštenju, određena mera zadržavanja.

Povezano: Lider makedonske opozicije tvrdi da mu je spremano ubistvo na protestima Region 06. jul. 2022 4 Region 06. jul. 2022 4 Novinarka iz Skoplja: Nepoverenje građana prema Bugarskoj, ima nerealne zahteve Region pre 20 min 0 Region pre 20 min 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije je navelo da „najoštrije i kategorički demantuje laži koje je predsednik VMRO-DPMNE“ Hristijan Mickoski „izneo na srpskoj televiziji Prva – da je uhapšeni koji je pucao iz pištolja tokom incidenta na Skenderbegovom trgu bio radnik MUP-a“.

Podsetimo, lider najveće makedonske opozicione partije VMRO DPMNE objavio je fotografiju naoružanog muškarca za kog tvrdi da je hteo da ga ubije na demonstracijama.

Od njega je, kako dodaju iz makedonskog MUP-a, oduzet pištolj, a i svi dokazi protiv njega su obezbeđeni. Tužilaštvu je podneta krivična prijava po ubrzanom postupku za krivično delo „izazivanje javne opasnosti“, kažu iz makedonskog MUP-a.