Ukrtelekom fiksnu telefonsku mrežu u preko 1.200 naselja

Ukrtelekom fiksnu telefonsku mrežu u preko 1.200 naselja

Ukrtelekom je uspešno obnovio rad svoje fiksne telefonske mreže u više od 1.200 naselja i obnovio komunikacione usluge za više od 350.000 domaćinstava, obezbeđujući pokrivenost preko 87% nacionalne mreže, rekao je Jurij Kurmaz, generalni direktor Ukrtelekom dd.

Prema Kurmazu, kritična infrastruktura Ukrtelekoma je sada stabilna.

„Nova mrežna struktura sa umnogome dupliranim glavnim linijama i osnovnom opremom mreže je izgrađena da podrži hitne komunikacione službe. Ova vrsta strukture nije tipična za civilnog operatera u mirnodopskim uslovima, ali sada moramo da je održavamo kako bismo obezbedili stabilnu komunikaciju, ali sada moramo da je održavamo kako bismo obezbedili stabilnu komunikaciju. “, rekao je Kurmaz.

On je dodao da je u kritičnim situacijama na početku ruske invazije Ukrtelekom bio primoran da ograniči pristupne brzine za privatne pretplatnike kako bi održao kontinuitet usluga Oružanim snagama Ukrajine i drugim specijalnim korisnicima.

„Bilo je neophodno dok smo obnavljali našu mrežu sa mirne topologije na topologiju iz vremena rata, obnavljajući kanale i komunikacije izgubljene usled granatiranja ili one koje su zauzele neprijateljske snage. Sada naše ključne magistralne linije imaju značajne rezerve, obim spoljnih kanala je trostruko uvećan. broj koji smo imali pre potpune agresije. Dakle, sada se usluge pružaju u potpunosti“, rekao je Kurmaz.

Trenutno, zbog uništavanja elemenata mreže i pokušaja ruskih snaga da se mešaju u rad telekom infrastrukture kompanije, usluge nisu dostupne samo u dva regiona: Lugansku i Hersonu.

Prema rečima generalnog direktora Ukrtelekoma, u regionima Donjeck i Zaporizhija, mreža se održava na 55% i 20% predratne pokrivenosti, respektivno.

Kurmaz kaže da kompanija svake nedelje povezuje skoro 1.600 novih korisnika na optičku mrežu, a Černigovska oblast prednjači u tom pogledu.

Kako je saopšteno iz Ukrtelekoma, više od 3.000 baznih stanica mobilnih operatera u Ukrajini je „potpuno ili delimično zatvoreno, dok je više od 20% telekom infrastrukture oštećeno ili uništeno kao rezultat ruske oružane agresije na Ukrajinu“.