Smrtonosna nesreća u Berlinu nije bila slučajna

Smrtonosna nesreća u Berlinu nije bila slučajna

Nemačka policija pronašla je „pismo“ u vozilu vozača koji se u sredu ujutro zabio svojim automobilom u gomilu u centru Berlina, objavio je tabloid Bild. Najmanje jedna osoba je poginula, a na desetine je povređeno.

Motivi osumnjičenog ostaju nejasni, navodi list. Jedan od istražitelja rekao je za Bild da incident „definitivno nije nesrećan slučaj“. Takođe su navodno tog čoveka označili kao „hladnokrvnog ubicu“.

Policija je ranije identifikovala vozača kao „Nemca-Jermena, 29, koji živi u Berlinu“.

Kako prenosi Bild, službenici za sprovođenje zakona bili su upoznati sa čovekom zbog „imovinskih zločina“.

Zvaničnici berlinske policije rekli su da još nisu utvrdili da li je zločin vozača bio nameran ili slučajan. Vozač je uhapšen.

Kako prenosi Bild, šest osoba je zadobilo povrede opasne po život, a troje je u teškom stanju.

Nemački zvaničnici su ranije dali različite procene žrtava. Vatrogasna služba saopštila je da je osam osoba povređeno.

Policija je saopštila da je 12 ranjeno, uključujući petorica u kritičnom stanju. Jedina osoba koja je do sada poginula u incidentu je identifikovana kao nastavnica, koja je bila sa svojim učenicima kada se automobil zabio u masu.

Događaj se dogodio nedaleko od Memorijalne crkve Kajzera Vilhelma, jedne od poznatih znamenitosti Berlina. Takođe je bio u neposrednoj blizini mesta terorističkog napada u decembru 2016. u kojem je radikalni islamista namerno vozio kamion kroz božićnu pijacu koja je delovala pored istorijske crkve. Taj napad je odneo 12 života, a 56 je povređeno.