Engleski navijači spremni su da se infiltriraju kod kuće Nemačke

Engleski navijači spremni su da se infiltriraju kod kuće Nemačke

Pojavio se strah od problema sa publikom za utakmicu Engleske protiv Nemačkoe u Minhenu.

Zabrinutost da će doći do nemira publike kada Engleska igra sa Nemačkom u četvrtak u Minhenu izazvana je izveštajima o putujućim navijačima Tri lava koji su uspeli da obezbede karte na domaćem terenu.

Britanski list Tajms navodi da se veruje da je do 2.000 navijača bez ulaznica otputovalo na meč Lige nacija na Alijans arenu.

Kako je Engleskoj dodeljeno samo 3.466 karata za utakmicu, njihovi navijači su uspeli da obezbede neke od ostalih 17.000 karata koje su još uvek dostupne na stadionu sa 70.000 mesta tako što su se registrovali kao navijači nemačkog fudbala i koristili svoj hotelski smeštaj kao nemačku adresu na veb-sajt lokalnog fudbalskog saveza poznatog kao DFB.

To je značilo da su navijači Engleske mogli da dobiju pristup utakmici za oko 40 funti (50 dolara) uprkos tome što su koristili bankovne kartice u Velikoj Britaniji i naloge e-pošte, a nemačke vlasti veruju da ovu rupu koriste velike grupe koje su zajedno rezervisale mesta u blokovima. čak 50 dok koriste VhatsApp za koordinaciju njihovog rada.

Uprkos zabrani alkohola na stadionu, navijači Engleske koji masovno sede pored svojih nemačkih kolega na domaćem terenu smatraju se potencijalnim receptom za katastrofu s obzirom na istorijsko fudbalsko rivalstvo između dva tima.

Štaviše, DFB pokušava da poništi karte kupljene na ovaj nezakonit način, ali bi mogao naići na probleme pri odvajanju adresa hotela od stambenih objekata. Na drugom mestu, menadžer Tri lava Geret Sautgejt upozorio je da bi bilo kakva nevolja sa publikom mogla negativno da utiče na njegov tim u onome što će biti njihovo prvo veće putovanje u inostranstvo pred punom salom od pre pandemije.

„Postiđeno vam je kada čujete za to, jer znate da je to reprezentacija vaše zemlje, na isti način na koji je to bilo sjajno predstavljeno širom sveta u poslednjih nekoliko dana“, rekao je Sautgejt.

Sautgejt je dodao da je tim „uvek svestan“ potencijalnih okršaja i da Engleska – koja je već dobila dve utakmice zabrane da igra iza zatvorenih vrata, a jedan meč je suspendovan zbog problema na dan finala Eura 2020. prošlog leta – mora da šalju „tačne poruke“ i „oslanjaju se na to da se ljudi ponašaju dobro“.