Utakmica plejofa NBA lige završena pucnjavom

Utakmica plejofa NBA lige završena pucnjavom

Incident se dogodio pred kraj šeste utakmice između Milvoki Baksa i Boston Seltiksa.

Ljubitelji košarke su poslati da trče ulicama Milvokija u potrazi za zaklonom kada su tri osobe upucane pred kraj poraza Baksa od Boston Seltiksa u meču plej-ofa NBA lige.

Aktuelni šampion Baks je izgubio 108-95 u šestoj utakmici pošto su gosti izjednačili svoju polufinalnu seriju Istočne konferencije sa 3-3.

Međutim, pred kraj poraza, tri osobe su upucane u blizini Fiserv Foruma u ​​zabavnom kompleksu Dear District, što je dovelo do toga da su jedan muškarac i jedna žena prevezeni u bolnicu dok se treća osoba sama dovezla.

Kako je saopštila vatrogasna služba Milvokija, sve tri osobe su zadobile povrede koje nisu opasne po život, 29-godišnji muškarac je već uhapšen i priveden, saopštila je policija.

U kratkoj izjavi za ESPN, glavni službenik za komunikacije Milvoki Baksa Bari Baum je insistirao da se incident „odbio izvan Dir distrikta“ – tvrdnja koju podržavaju detektori metala postavljeni oko ulaza u blizini bine i barova kompleksa.

Navijači Baksa su prvobitno počeli da pakuju Deer District tokom trčanja njihovog tima do titule prošle sezone. Pošto je u petak postojala šansa da se izbori u seriji protiv Seltisa, igrači su nastavili tradiciju sa franšizom koja je pre dojave objavila da je Dir Distrikt dostigao kapacitet od 11.000 ljudi.

Svedoci kažu da su čuli pucnjeve dok je preostalo nešto više od jednog minuta u četvrtoj četvrtini, što je ogromnu masu pobesnelo u nekoliko različitih pravaca, kako pokazuje video snimak.

Veliko prisustvo policije Milvokija ostalo je izvan arene satima nakon poraza od domaćeg tima, a nekoliko raskrsnica je moralo da se blokira.

Istraga o pucnjavi, za koju se navodi da se dogodila blok dalje od Fiserv Foruma, je u toku.

U noći kada su Baksi osvojili svoj prvi NBA šampionat u poslednjih 50 godina 2022. godine, procenjuje se da je oko 65.000 žestokih navijača okupilo Dir Distrikt da gledaju i proslavljaju trijumf.

Međutim, oko 1 sat ujutro, zabava se pokvarila kada je više od deset hitaca ispaljeno u vazduh na raskrsnici Voter ulice i Džuno avenije.

„Verovatno imamo neke povrede“, rekao je policajac iz Milvokija novinaru lokalnog Žurnala Sentinel, pošto neki izveštaji govore da su ih pretrpela dva policajca.

Sa plasmanom u finale Istočne konferencije NBA lige, gde će se pobednik sastati sa Majami Hitom, Baksi i Seltiksi sada idu u Boston na sedmu utakmicu u nedelju.