Najnovije informacije o istrazi pucnjave u metrou u Bruklinu

Najnovije informacije o istrazi pucnjave u metrou u Bruklinu

Komesar njujorške policije Keechant Sevell i drugi zvaničnici uskoro će održati konferenciju za novinare kako bi pružili najnovije informacije o istrazi pucnjave u metrou u Bruklinu.

Uoči brifinga, dva izvora za sprovođenje zakona rekla su CNN-u da su istražitelji identifikovali osumnjičenog za pucnjavu nakon što su na mestu događaja pronašli kreditnu karticu koja je korišćena za iznajmljivanje kombija U-Haul.

Teretni kombi U-Haul za koji policija kaže da je „povezan“ sa pucnjavom takođe je lociran u Bruklinu, izjavila su dva službenika za provođenje zakona ranije danas za CNN.

Odeljenje za bombe njujorške policije reaguje na scenu u Bruklinu gde se nalazi pronađeni U-Haul, rekao je za CNN izvor za sprovođenje zakona.

Ubica, koji je pobegao sa lica mesta, opisan je kao crnac visok 5 stopa i 5 inča, teške građe, koji je nosio zeleni građevinski prsluk i sivu duksericu sa kapuljačom.

Vlasti su saopštile da su otkrile video snimak na mobilnom telefonu od očevidca koji prikazuje osumnjičenog.

U pucnjavi je povređeno najmanje 29 ljudi, koji su zbrinuti u tri obližnje bolnice zbog povreda, od kojih nijedna nije životno ugrožena, saopštili su predstavnici bolnice.

Od povrijeđenih, 10 ljudi je upucano, dok su ostali zbrinuti zbog udisanja dima, gelera i panike u napadu, rekla je prva zamjenica komesara FDNI Laura Kavanagh.