Dačić: Oni koji traže da uvedemo sankcije Rusiji su protiv Srbije

Dačić: Oni koji traže da uvedemo sankcije Rusiji su protiv Srbije

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže za RTS da Srbija nema interesa da vodi politiku u skladu sa interesima zapada i istoka, nego u skladu sa sopstvenim interesima. Onaj ko traži da uvedemo sankcije Rusiji nije protiv Rusije, nego protiv Srbije, smatra Dačić.

Ivica Dačić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da događaji u i oko Ukrajine uslovljavaju izbornu kampanju manjeg intenziteta nego što bi to bilo normalno mesec dana pre izbora.

„Mi smo sada u situaciji kada se od nas očekuje da se svrstamo na nečiju stranu. Svi polaze od svojih interesa. Logično je da i Srbija pođe. Mi nemamo interesa da vodimo politiku u sakladu i sa interesima istoka i zapada, nego sa našim interesima. Uvažavam šta govore iz Brisela, ali je naša obaveza da usklađujemo spoljnu politiku sa Briselom postupno“, rekao je Dačić.

Dačić je upitao kada je to ulazak u EU, da li je to sutra.

„Da li će to oni nama da kažu da ćemo sutra da uđemo u EU. Da li će da prestanu sa narušavanjem teritorijalnog integriteta Srbije. Pa zar neko misli da ćemo mi da radimo protiv naših nacionalnih i državnih interesa. Poštujemo sve žrtve, Ukrajina je kolateralna šteta. Da li je ikome od tih koji tako licemerno traže sve od Srbije, da li je ikoga od njih pogodilo to kada su pogodili zgradu RTS-a?“, upitao je Dačić.

Prema njegovim rečima, onaj koji traži da uvedemo sankcije Rusiji nije protiv Rusije, nego protiv Srbije.

„Oni će sutra da traže da Kosovo uđe u UN. A kome ćemo da se obratimo, Rusiji. Vratite princip teritorijalnog integriteta, poništite priznanje Kosova, spremni smo da razgovaramo“, naveo je Dačić.