Otmica prevremeno rođene bebe iz Pariza: Beba pronađena u Amsterdamu

Otmica prevremeno rođene bebe iz Pariza: Beba pronađena u Amsterdamu

Policija u Amsterdamu saopštila je u petak da je prevremeno rođena beba, koja je oteta iz porodilišta u Parizu ranije ove nedelje, pronađena u hotelu u centru grada. Beba, koja se zove Santjago, imala je 17 dana kada je oteta, a informacije o njenom nestanku objavljene su u utorak od strane pariskih vlasti.

Istragu su vodili francuski policijski službenici, a amsterdamska policija je potvrdila da su uhapšeni muškarac i žena zbog sumnje da su kidnapovali svoju bebu. Nakon međunarodnog naloga za pretres, operacija je sprovedena u hotelu, gde su uhvaćeni osumnjičeni.

Santjago je trenutno smešten u bolnici, gde prima potrebnu medicinsku negu, s obzirom na to da mu je potrebna stalna pažnja. Francuske vlasti su objavile da je beba, kada je oteta, imala plavu kosu i bila obučena u belu baršunastu pidžamu i veliku smeđu majicu.

Policijsko upozorenje je identifikovalo 23-godišnjeg oca i 25-godišnju majku kao jedine osumnjičene u ovom slučaju, koji je šokirao javnost. Istraga se nastavlja kako bi se razjasnili svi detalji otmice.