Vinisijus Junior postiže het-trik kada je Real Madrid pobedio Dortmund sa 5-2 u Ligi šampiona

Vinisijus Junior postiže het-trik kada je Real Madrid pobedio Dortmund sa 5-2 u Ligi šampiona

Vinisijus Junior je postigao het-trik dok je Real Madrid pretočio zviždanje u navijanje pobedom od 5-2 nad Borusijom Dortmund u Ligi šampiona, dok je Pari Sen Žermen izgubio više bodova.

Madrid je na poluvremenu izgubio rezultatom 2-0 u revanšu prošlosezonskog finala, ali je postigao tri gola Vinisijusa Juniora — koji je takođe postigao gol u finalu u maju — i po jedan Antonija Rudigera i Lukasa Vaskeza.

Publika se glasno rugala nakon zvižduka na poluvremenu dok se Madrid mučio i izgledalo je spremno za drugi uzastopni poraz u Ligi šampiona nakon niza od 14 mečeva bez poraza u takmičenju.

Nakon poraza od Arsenala u svojoj poslednjoj utakmici Lige šampiona, PSŽ je uspeo da izjednači rezultat golom Ahrafa Hakimija nakon što je na odmor otišao golom protiv holandskog PSV Ajndhovena, ali nije uspeo da postigne drugi gol u 1- 1 izvlačenje.

Kristijan Pulišić je postigao direktan pogodak iz kornera, a 16-godišnji Frančesko Kamarda je slomio srce VAR-om dok je Milan pobedio Briž sa 3-1 i prekinuo čekanje na pobedu u Ligi šampiona.

Napadač Sjedinjenih Država Pulišić je delovao zapanjeno svojim podvigom — poznatim kao „Olimpik“ — pošto je Milan konačno zaradio svoja prva tri boda, izgubivši prve dve utakmice u formatu novog izgleda.

Belgijski Briž je veći deo utakmice morao da igra sa 10 igrača nakon što je Rafael Oniedika isključen u 40. minutu, ali je ipak poravnao rezultat golom Kirijanija Sabea u 51. Tijani Rejnders je kasnije postigao dva gola i doneo Milanu preko potrebnu pobedu.

Kamarda je uveden u 75. minutu i ​​postao najmlađi italijanski debitant u Ligi šampiona. Nakratko je mislio da je oborio i rekord za najmlađeg strelca Lige šampiona, ali je njegov udarac glavom dosuđen u ofsajdu kako bi se zaustavilo veselo slavlje.

Arsenal je smirio brod nakon poraza od Bornmuta sa 2-0 prošle nedelje u engleskoj Premijer ligi, pobedivši ukrajinski Šahtjor Donjeck sa 1-0.

Arsenalu je bio potreban autogol da nadmaši Šahtjor, jer se njegov napad borio da pruži prednost bez povređenih Martina Odegaarda i Bukajoa Sake.

Udarac Gabrijela Martinelija se odbio od stative, pogodio zadnju stranu golmana Dmitra Riznika i odbio u mrežu u 29. minutu na stadionu Emirejts. Riznik se iskupio tako što je u 77. minutu odbranio penal Leandra Trosarda.

Igrajući u najvećem evropskom takmičenju prvi put za 41 godinu, Aston Vila je jedini tim koji je pobedio u prve tri utakmice nakon što je pobedio Bolonju sa 2-0.

Džon Mekgin i Džon Duran bili su strelci u drugom poluvremenu na Vila Parku za tim Unaija Emerija.

El Bilal Ture je postigao gol u nadoknadi vremena i doneo Štutgartu pobedu od 1:0 nad Juventusom, čime je drugi put uzastopno završen meč Lige šampiona sa 10 igrača. Golman Juventusa Matija Perin je nešto ranije zaustavio penal Enca Millota.

Vilfrid Singo je postigao gol sa oko 30 metara (100 stopa) dok je Monako ostao neporažen u pobedi od 5-1 nad Crvenom zvezdom iz Beograda.

Singo je snažno šutirao u gornji levi ugao za treći gol Monaka u 54., dok su druga dva strelca Monaka prekinula duga čekanja. Takumi Minamino je postigao dva gola, poslednji put u Ligi šampiona za Salcburg 2019. godine, a Bril Embolo je postigao svoj prvi gol u takmičenju od 2020. Monako ima sedam bodova iz prve tri utakmice.

Đirona je ostvarila prvu pobedu u Ligi šampiona pobedivši Slovan iz Bratislave sa 2-0. Sporting iz Lisabona je pobedio Šturm iz Graca sa 2:0.