Porazi Bosne i Hercegovine i Crne Gore u Ligi nacija: Mađarska slavila u Zenici, Vels pobedio Crnu Goru

Porazi Bosne i Hercegovine i Crne Gore u Ligi nacija: Mađarska slavila u Zenici, Vels pobedio Crnu Goru

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na domaćem terenu, na stadionu „Bilino polje“ u Zenici, od selekcije Mađarske rezultatom 0:2 u meču četvrtog kola elitne divizije UEFA Lige nacija. Istovremeno, reprezentacija Crne Gore pretrpela je poraz u Velsu rezultatom 0:1.

Bosna i Hercegovina je dobro započela susret, ali nisu uspeli da iskoriste šanse u ranoj fazi meča. Mađarska je povela golom kapitena Dominika Šobošlaja u 39. minutu, dok je isti igrač duplirao prednost sa bele tačke u 50. minutu. Domaći su imali nekoliko prilika preko Edina Džeka, ali nisu uspeli da smanje zaostatak.

U drugom meču iste grupe, Nemačka je pobedila Holandiju sa 1:0 i preuzela vrh tabele. Bosna i Hercegovina ostaje na poslednjem mestu sa jednim bodom.

Crna Gora je, s druge strane, doživela minimalan poraz u Velsu, koji je slavio sa 1:0. Crnogorska reprezentacija i dalje je bez bodova u svojoj grupi, dok je Vels drugi sa osam bodova. Lider grupe je Turska, koja je u uzbudljivom duelu savladala Island sa 4:2.