Incident u nemačkom gradu Krefeld: Policija upucala muškarca koji je podmetnuo požar na više lokacija

Incident u nemačkom gradu Krefeld: Policija upucala muškarca koji je podmetnuo požar na više lokacija

U četvrtak uveče, Krefeld, grad u Nemačkoj, bio je poprište dramatičnog incidenta kada je muškarac podmetnuo požar na tri različite lokacije pre nego što ga je policija upucala dok je pokušavao da uđe u bioskop blizu glavne železničke stanice.

Prvi poziv za hitnu pomoć primljen je oko 19:50 po lokalnom vremenu, kada su lokalni mediji izvestili da je osumnjičeni koristio zapaljive uređaje, za koje se veruje da su molotovljevi kokteli, kako bi zapalio automobil i dve zgrade — stambenu zgradu i Federalni zavod za zapošljavanje. Nakon što je podmetnuo požare, osumnjičeni je pobegao prema Glavnoj stanici Krefeld.

Kada je stigao do bioskopa Cinemakk, osumnjičeni je pokušao da uđe u zgradu. Policija ga je zatekla u foajeu i otvorila vatru u pokušaju da ga zaustavi. Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci koji prikazuju kako policija ulazi u bioskop, dok se čuju krici pre nego što je ispaljen hitac.

Iako nije bilo izveštaja o povređenima među civilima, osumnjičeni je ranjen i trenutno mu je pružena lekarska pomoć. Motiv njegovih postupaka ostaje nejasan, a policija je saopštila da istražuje incident kao da se radi o pojedinačnom počiniocu i da ne veruje da postoji dalja opasnost za javnost.

Ovaj incident doveo je do pojačanih mera bezbednosti u Krefeldu, s obezbeđenjem koje su postavili policajci u okolini bioskopa, dok je područje oko bioskopa ograđeno. Glavna železnička stanica nije bila zatvorena tokom incidenta.

Istraga je u toku, a vlasti ispituju sve okolnosti vezane za incident. Na lice mesta su stigli lokalni zvaničnici, uključujući gradonačelnika Frenka Majera, kako bi pružili podršku policiji i ocenili situaciju.