Het-trik odbrana penala za golmana Đirone Gazanigu

Het-trik odbrana penala za golmana Đirone Gazanigu

Golman Đirone, Paulo Gazaniga, pokazao je svoje veštine braneći tri penala od tri različita igrača u nedelju, što je pomoglo njegovom timu da pobedi sa penalima na drugom kraju terena. Domaći tim, Đirona, uspeo je da savlada Atletik Bilbao rezultatom 2-1 u španskoj ligi zahvaljujući herojskim intervencijama Gazanige na golu.

Argentinac star 32 godine zaustavio je jedanaesterac izveden od strane Aleksa Berengera iz Atletika u prvom poluvremenu, a zatim je odbranio još dva penala u drugom poluvremenu od strane Inakija Vilijamsa i Andera Erere, nakon što je Vilijamsov udarac morao biti ponovljen zbog video pregleda.

Pobedonosni gol za Đironu postigao je Kristijan Stuani u devetom minutu nadoknade drugog poluvremena sa bele tačke. Gazaniga je takođe odbranio penal u Ligi šampiona u porazu svog tima od Fejenorda rezultatom 3-2.

U prethodnim mečevima, Gazaniga je postigao autogol u porazu od Pari Sen Žermena rezultatom 1:0 na otvaranju Lige šampiona 18. septembra, kada je propustio da zaustavi lukavi niski centaršut Nuna Mendesa kroz svoje ruke i noge.