Incident na Vračaru: Muškarac napao komšije i policiju, zaustavljen nakon upotrebe sile

Incident na Vračaru: Muškarac napao komšije i policiju, zaustavljen nakon upotrebe sile

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da je večeras u Bulevaru kralja Aleksandra na Vračaru došlo do ozbiljnog incidenta, u kojem je muškarac inicijala V.D. (1978) povredio dva lica, a zatim se sukobio sa policijom. Incident je eskalirao kada je V.D. u hodniku zgrade napao jednog muškarca oštrim predmetom, nanoseći mu povredu oka, a potom udario svoju komšinicu u glavu. Nakon toga se zabarikadirao u svom stanu.

Policija je brzo reagovala, ali pokušaji Pregovaračkog tima Ministarstva unutrašnjih poslova da uspostavi kontakt sa napadačem ostali su bez uspeha. Kada su policijski službenici Interventne jedinice 92 pokušali da uđu u stan, V.D. ih je napao sekirom, zbog čega je upotrebljeno službeno oružje kako bi ga sprečili u daljim pokušajima napada.

Tokom incidenta, V.D. je povređen i dok su ga prevozili do vozila Hitne pomoći, pokušao je da izvuče pištolj jednom od policajaca. Uprkos pokušajima pregovarača, pa čak i nakon što su doveli njegovu majku na lice mesta kako bi ga ubedili da se preda, napadač nije pristao na saradnju.

Policija je uspešno okončala situaciju, a povređeni muškarac i komšinica su zbrinuti. O daljem zdravstvenom stanju i potencijalnim motivima napada tek treba da se saopšti više informacija.