Japanski napadači Nakamura i Ito postižu gol dok Rems pobeđuje sa 3-1 protiv Anžea u francuskoj ligi

Japanski napadači Nakamura i Ito postižu gol dok Rems pobeđuje sa 3-1 protiv Anžea u francuskoj ligi

Napadači Japana Keito Nakamura i Đunja Ito postigli su golove u prvom poluvremenu i pomogli Remsu da pobedi Anže sa 3-1 i da se u nedelju plasira na četvrto mesto u francuskoj ligi.

Rems je izgubio prvu utakmicu ove sezone, ali ekipa trenera Luke Elsnera ima pet mečeva bez poraza od tada, i jedini je tim koji je braniocu titule Pari Sen Žermen uzeo bodove u nerešenom rezultatu 1-1.

Nakamura je doveo Rems u prednost u devetom minutu nakon što je naletio na dodavanje defanzivca Sedrika Kiprea, a Ito je udvostručio prednost u 25. nakon što je skrenuo centaršut desnog beka Aurelija Bute. Vezista Marshall Munetsi dodao je treću pre nego što je Anže povukao kasnu utehu.

Kasnije u nedelju, neporaženom Marseju je potrebna pobeda u Strazburu da bi se izjednačio po broju bodova na vrhu sa PSŽ-om i Monakom. Francuski vezista Adrijen Rabio bio je spreman za debi u Marseju nakon što je prešao iz Juventusa.

Midtable Lion se sabrao i pobedio Tuluz rezultatom 2-1, a napadač Malik Fofana postigao je pobednički pogodak pet minuta nakon nadoknade vremena.

Nakon ranog gola Ianna Gbohoa za Tuluz, autogol Rasmusa Nicolaisena izjednačio je Lion, pre nego što je Fofana skočio nakon dobrog rada veziste Rajana Čerkija.

Sent Etjen je remizirao 2-2 kod Nanta.

Sent Etjen se potresao od poraza od Nice rezultatom 8-0 u prethodnom kolu i zaostao je u 10. minutu golom veziste Johana Lepenanta, koji je ubrzo posle pauze namestio napadača Sorba Tomasa.

Činilo se da je još jedan težak poraz moguć pošto je Nant potom pogodio stativu, ali je napadač Ibrahim Sisoko pogodio dva puta za goste.

Monako je u subotu postigao pobedu u nadoknadi vremena u pobedi protiv Monpeljea sa 2-1, a PSŽ je u petak pobedio Ren sa 3-1.