Fudbaleri Mančester Sitija osvojili Superkup Engleske

Fudbaleri Mančester Sitija osvojili Superkup Engleske

Fudbaleri Mančester Sitija osvojili su Superkup Engleske, popularni Komjuniti Šild, pošto su posle boljeg izvođenja penala pobedili gradskog rivala Mančester Junajted rezultatom 7:6 (1:1). 

Osvajač prošlosezonskog FA Kupa Mančester Junajted je na londonskom Vembliju mogao da povede u 75. minutu, ali stoodstotnu šansu nije iskoristio Markus Rašford, pogodio je stativu u situaciji jedan na jedan sa golmanom „građana“. Popularni „crveni đavoli“ su ipak poveli u 82. minutu, strelac je bio rezervista Alehandro Garnačo, posle soloprodora je poslao loptu u gol prizemnim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Šampion Engleske se nije predao, izjednačio je u 89. minutu, Oskar Bob je bio asistent, a rezervista Bernardo Silva je lako postigao gol udarcem glavom sa peterca, pa je meč odlučivan penalima.

Sa bele tačke za Mančester Junajted nisu bili precizni Džejdon Sančo i Džoni Evans, a kod Sitija samo Bernardo Silva nije dao gol. 

Sezona u Premijer ligi počinje u petak,16. avgusta, utakmicom Mančester Junajted – Fulam. Mančester Siti odbranu titule počinje 18. avgusta na gostovanju Čelsiju.