Fudbaleri Urugvaja brane odluku da uđu u publiku kako bi zaštitili porodice tokom tuče na Kopa Americi

Fudbaleri Urugvaja brane odluku da uđu u publiku kako bi zaštitili porodice tokom tuče na Kopa Americi

Luis Suarez, urugvajski napadač, stao je u odbranu svojih saigrača nakon što su oni ušli na tribine nakon poraza od Kolumbije od 1:0 u polufinalu Kopa Amerike. Incident je izbio nakon fizički i emotivno napete utakmice na Bank of America stadionu.

Suarez je objasnio da su igrači reagovali iz straha za svoje porodice i navijače koji su bili na tribinama. Prema njegovim rečima, neki igrači su videli sukob iza klupa tima i odlučili da se popnu na tribine kako bi zaštitili svoje najbliže, što je trajalo oko 10 minuta pre nego što su policija i obezbeđenje uspeli da vrate red.

„Kada imate svoju ženu, decu, roditelje, starije ljude, želite da znate da su dobro“, rekao je Suarez. „Iako ovo ne opravdava sliku koju je incident stvorio, morali smo zaštititi naše porodice.“

CONMEBOL, južnoameričko fudbalsko upravno telo, najavilo je da će sprovesti istragu o incidentu, ističući da je svako nasilje neprihvatljivo.

Premda nije bilo hapšenja, incident je podstakao kontroverze u regionu. Urugvajski igrači, uključujući Jose Mariju Himeneza, izrazili su zabrinutost zbog sigurnosti svojih porodica, naglašavajući da je njihov postupak bio reakcija na pretnje koje su njihove porodice doživele.

Suarez je takođe kritikovao ponašanje kolumbijskog igrača Migela Borhea, koji je, prema njegovim rečima, neprimereno proslavio pobedu nad Urugvajem.

„To je nešto što nas zaista boli. Kada smo mi pobedili nekoga, nismo se tako ponašali“, dodao je Suarez. „Ovo je deo igre, ali način na koji je Borha slavio nije bio u redu.“

Naredna utakmica Urugvaja na Kopa Americi je protiv Kanade za treće mesto, zakazana za subotu na istom stadionu.