Zelenski: Za restauraciju Okmatdita biće izdvojeno 300 miliona funti

Zelenski: Za restauraciju Okmatdita biće izdvojeno 300 miliona funti

Još 300 miliona grivna biće izdvojeno za radove na rekonstrukciji dečje bolnice Okmatdit, rekao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u video poruci.

„Vratićemo Okmatdit. U kontaktu sam sa Kabinetom ministara. Postoji prva odluka – 100 miliona grivna za podršku Okmatditu. Biće još 300 miliona. Biće i drugih odluka za Kijev, za gradove Dnjepar i Donjecke oblasti – mi ćemo svakako podržati sve, pomoći ćemo svoj deci, svim porodicama – svima koji su stradali“, rekao je Zelenski.

On je zahvalio svim Ukrajincima koji su podržali Okhmatdita, koji su se pridružili prikupljanju sredstava UNITED24 i pomogli.

„Zahvaljujem se liderima, zemljama – svima koji su juče i danas osudili ruski teror. Cenimo vašu podršku, prijatelji! Na telefonu smo – sada radimo sa našim partnerima da niko ne ćuti. Želimo da svi osude I želimo da svi deluju, uključujući i odluke ovde u Vašingtonu, na samitu NATO-a.

Kako je saopšteno, Kabinet ministara je 9. jula izdvojio 100 miliona grivna iz rezervnog fonda državnog budžeta za prioritetne restauratorske radove u Okmaditu.

U ponedeljak, 8. jula, Rusija je izvršila masovni napad na Kijev, Dnjepar, Krivi Rog i druge ukrajinske gradove.

U prestonici je projektil pogodio zgradu dečje bolnice Okmatit. Uništena su dva sprata zgrade bolnice površine oko 400 kvadratnih metara. Oštećeno je još nekoliko objekata.