Koko Gaf poražena od Eme Navaro na Vimbldonu, eliminisana u drugom kolu

Koko Gaf poražena od Eme Navaro na Vimbldonu, eliminisana u drugom kolu

Koko Gaf, aktuelna šampionka US Opena i drugi nosilac na Vimbldonu, doživela je poraz od Eme Navaro rezultatom 6-4, 6-3 na Centralnom terenu. Gaf je tokom meča tražila pomoć od svojih trenera, ali nije uspela da pronađe rešenje protiv agresivne igre Navarove.

Ovo je bio njen poslednji nastup u nizu odlazaka favorita sa turnira. Pre nje, poražene su i Iga Svjontek i Marketa Vondrousova, dok se Arina Sabalenka povukla zbog povrede ramena pre meča.

Navaro, 19. nosilac i prvi put u četvrtfinalu Grend slem turnira, igrala je izuzetno agresivno, posebno ciljajući slabosti Gaf na forhendu. Gaf je napravila više od dvostruko više neiznuđenih grešaka nego Navaro, što je bilo presudno za ishod meča.

„Imali smo plan igre, ali danas jednostavno nije funkcionisao. Nisam uspela da podignem svoj nivo kako bih se suprotstavila njenom ritmu“, izjavila je Gaf nakon poraza.

Ovo je još jedan korak unazad za mladu američku teniserku na Vimbldonu, gde je postala poznata kao najmlađa kvalifikantkinja u istoriji turnira 2019. godine.

Gaf je priznala da je danas nije služio plan igre kako je očekivala i da je Navaro zasluženo pobedila.