Konor Mekgregor kaže da ga je prelom nožnog prsta naterao da se povuče sa UFC 303

Konor Mekgregor kaže da ga je prelom nožnog prsta naterao da se povuče sa UFC 303

U petak, putem Instagrama, Konor Mekgregor je saopštio javnosti da je zbog slomljenog nožnog prsta bio primoran da otkaže svoj planirani meč UFC 303 protiv Majkla Čendlera. Prethodno, razlog njegovog povlačenja nije bio precizno objavljen. Mekgregor je priznao da je do povrede došlo usled nedostatka zaštitne opreme tokom treninga, te da je prst polomio udarajući ga o lakt. Istakao je da će mu biti potrebno nekoliko nedelja da se oporavi. U svom postu, naglasio je važnost povratka u formu za svoje navijače i obećao da će se sledeći put predstaviti kao 100% Konor Mekgregor.

Umesto meča Mekgregor-Čendler, na glavnom turniru 29. juna u Las Vegasu, šampion u poluteškoj kategoriji Aleks Pereira boriće se protiv prvoplasiranog izazivača Jiržija Pročazka. Konor Mekgregor je najavio svoj povratak u oktagon, bez obzira na protivnika.

Dodatno, Mekgregor je putem društvenih mreža istakao da Čendler zarađuje deset puta više nego što bi zaradio borbom protiv nekog drugog. Njegova poruka bila je upućena onima koji su dovodili u pitanje Čendlerovu borbenu aktivnost i zaradu, ističući da je ovaj honorar opravdan tek nakon deset mečeva.