Olimpijakos treći: Sirena brža od Šanlija, Milutinov odličan

Olimpijakos treći: Sirena brža od Šanlija, Milutinov odličan

Košarkaši Olimpijakosa osvojili su treće mesto na fajnal-foru Evrolige, pošto su u utakmici poraženih polufinalista savladali Fenerbahče rezultatom 87:84.

Olimpijakos je poveo na startu, a nešto osetniju prednost stvorio je serijom u poslednja tri minuta prve deonice.

Izabranici Jorgosa Barcokasa su u tom periodu postigli 14 poena, a rivalu dopustili samo četiri. Protagonista bio je srpski reprezentativac Nikola Milutinov, koji je postigao šest poena u tom periodu.

Grčki klub je čak i uvećao lagodnu prednost do poluvremena, ali se Fener vratio u egal serijom u drugom delu treće deonice.

Tim koji vodi Šarunas Jasikevičijus ipak nije dugo disao za vratom crveno-belima, koji su ponovo pobegli zahvaljujući izuzetnom šutu, a desetak minuta pred kraj se naročito istakao Alek Piters.

Fener je uspeo da smanji deficit i posle prišao na 87:84 u poslednjem minutu četvrte deonice. Mekisik je potom promašio trojku, Šanli je imao šut za izjednačenje, ali nije pogodio.

Dočekao je još jednu priliku – šutirao za tri sedam desetinki pred kraj, pogodio, ali je ipak prekasno pustio loptu.

Piters je bio i najefikasniji u pobedničkoj ekipi pošto je zabeležio 20 poena i 6 skokova. Veliki doprinos za Olimpijakos dao je i Milutinov sa 10 poena, 8 skokova i asistencijom.

Dešon Pjer je predvodio Fenerbahče sa 17 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Finale fajnal-fora Evrolige je na programu od 20 časova. Za titulu se bore branilac trona Real Madrid i Panatinaikos. Meč direktno i ekskluzivno gledajte na SK1.