Nikola Jokić vodi Nagetse ka pobedi nad Kavalirsima

Nikola Jokić vodi Nagetse ka pobedi nad Kavalirsima

Nikola Jokić dominirao je terenom postigavši 26 poena, 18 skokova i 16 asistencija kako bi vođstvo Denver Nagetsa nadigrao Klivlend Kavalirse sa 130-101, prekidajući niz od dve uzastopne poraza kod kuće.

Ovo je bio 22. tripl-dabl za Jokića u ovoj sezoni, dok je ukupno dostigao impresivnih 128 tripl-dablova u svojoj karijeri. Iako je igrao sa bolom u desnom zglobu, Jokić je demonstrirao svoju izvanrednu igru i bio ključni faktor za trijumf svog tima.

Bek Denvera, Džamal ​​Marej, bio je odsutan peti put uzastopno zbog povreda kolena i skočnog zgloba, ali su se ostali igrači istakli. Kentavious Caldvell-Pope postigao je rekordnih 22 poena, dok su Redži Džekson i Majkl Porter mlađi dodali po 19 poena.

U redovima Kavalirsa, Evan Mobli je bio najefikasniji sa 23 poena, dok je Jarrett Allen doprineo sa 19 poena. Donovan Mičel se vratio u igru nakon povrede nosa, ali je završio sa 13 poena.

Denver Nagetsi sada imaju skor od 52 pobede i 23 poraza, priključujući se trci za prvo mesto Zapadne konferencije, dok su Klivlend Kavalirsi zabeležili 45 pobeda i 30 poraza, zauzimajući četvrto mesto na Istoku.

Naredne utakmice su zakazane za utorak, kada će Kavalirsi igrati protiv Utah Jazza, dok će Nagetsi dočekati San Antonio Spurse.