Mančester junajted siguran protiv Evertona uz rekord Fernandeša

Mančester junajted siguran protiv Evertona uz rekord Fernandeša

Fudbaleri Mančester Junajteda nadigrali su Everton sa 2:0 pred svojim navijačima u prvoj današnjoj utakmici 28. kola Premijer lige. “Crvene đavoli“ su ubedljivu pobedu obezbedili ubedljivim vođstvom već u prvom poluvremenu.

Početak meča obelećio je ravnopravan duel u kome su gosti već u drugom minutu imali odličnu triliku ali je Amadu Onana propustio da bi u 12. minutu domaćini poveli posle dosuđenog jedanaesterca a kapiten Junajteda Bruno Fernandeš se upisao u istoriju kluba.

Postigao je vodeći pogodak i postao najbolji izvođač penala u klubu svih vremena jer je uspeo da realizuje čak 29 pogodaka iz 33 pokušaja.

Interesantno je da su domaćini do ubedljivog vođstva došli i iz drugog jedanaesterca u 36. minutu ali je ovoga puta strelac bio Markus Rašford, a oba penala je odličnom igrom izborio Argentinac Alehandro Garnačo.

U nastavku gosti nisu uspeli da promene rezultat a domaćini su gotovo rutinski održali prednost za konačnu pobedu kojom su prekinuli seriju poraza posle izgubljenih mečeva od Mančester Sitija i Fulama.

Junajted je trenutno šesti na tabeli sa 47 bodova, dok je Everton na 16. poziciji sa samo 25 bodova iz 28 utakmica.