Nikola Jokić briljira sa 20. tripl-dablom, Nagetsi pobeđuju Seltikse

Nikola Jokić briljira sa 20. tripl-dablom, Nagetsi pobeđuju Seltikse

Nikola Jokić je ostvario svoj 20. tripl-dabl u sezoni, vođenje Denver Nagetsa do pobede nad Boston Selticima rezultatom 115-109, uzbudljivim susretom koji je poništio seriju sezone lidera Istočne konferencije.

Jokić je briljirao sa 32 poena, 12 skokova i 11 asistencija, uključujući nekoliko atraktivnih alej-oop dodavanja Aronu Gordonu. Džamal Marej se takođe istakao sa 19 poena i osam asistencija.

Džejlen Braun, predvodnik Seltika, postigao je impresivnih 41 poen, prateći svoj niz odličnih izdanja. Međutim, promašaji sa slobodnih bacanja i taktički potezi Nagetsa doneli su ključnu prednost domaćinima.

Utakmica je bila prava košarkaška poslastica, a Nagetsi su uspeli da se odbrane od žestokog naleta Seltika u četvrtoj četvrtini.

Obe ekipe su došle na teren sa namerom da dokažu svoju dominaciju u ligi, stvarajući uzbudljiv pregled potencijalnog NBA finala. Pored toga, ovo je bio još jedan test za obe ekipe da izmere svoje sposobnosti i pripreme se za završnicu sezone.

Nagetsi će nastaviti sa izazovima, dočekujući Jutu u narednom susretu, dok će Seltiksi putovati u Feniks kako bi se suprotstavili Sani u subotu uveče.