Kontejnerski brod udario u most u južnoj Kini, ubivši 2 osobe i srušivši deo puta u vodu

Kontejnerski brod udario u most u južnoj Kini, ubivši 2 osobe i srušivši deo puta u vodu

Dve osobe su poginule nakon što se masivni kontejnerski brod udario u most južno od grada Guangdžou u južnoj Kini u četvrtak ujutru, uzrokujući rušenje dela mosta zajedno sa vozilima.

Tri osobe su nestale, a dve su spasene. Jedna osoba sa broda je zadobila lake povrede, navodi se u saopštenju okruga Nanša gradske vlade Guangdžoua u četvrtak. Incident se dogodio u četvrtak oko 5 sati ujutro.

Tri automobila, autobus i skuter pali su sa mosta Liksinša, saopštile su vlasti. Dva automobila su pala u vodu, a ostala tri vozila na prazan brod. U autobusu je bio samo vozač, prenose lokalni mediji.

Spasioci su i dalje na licu mesta, a istraga o uzroku nesreće je pokrenuta. Vlasti su uhapsile vlasnika broda, javljaju lokalni mediji.

Most Liksinša prelazi plovni put blizu ušća Biserne reke, u unutrašnjosti Hong Konga. Ovo područje je jedno od najvećih kineskih proizvodnih i transportnih čvorišta i sadrži dve od pet najprometnijih luka na svetu, prema Svetskom savetu za otpremu.

Bilo je planova da se izgrade zaštita od sudara oko nekih stubova mosta 2022. godine, prema CCTV, kineskom državnom emiteru, ali su oni više puta pomerani.