Pearl Jam najavljuje album „Dark Matter“ i svetsku turneju za maj 2024

Pearl Jam najavljuje album „Dark Matter“ i svetsku turneju za maj 2024

Legendarni rok bend Pearl Jam otkrio je detalje o svom nadolazećem albumu „Dark Matter“ i planovima za svetsku turneju u maju ove godine. Bend je objavio svoj prvi singl istoimenog naslova, najavljujući svoj 12. studijski album koji će biti objavljen 19. aprila za Monkeivrench i Republic records.

Album „Dark Matter“ je prvi studijski album benda od izdanja „Megaton“ iz 2020. godine, obećavajući da će se vratiti korenima roka koji ih je proslavio. Bend predvođen pevačem Edijem Vederom (59), glavnim gitaristom Majkom Mekridijem (57) i basistom Džefom Amentom (60) premijerno je predstavio album 31. januara u klubu Trubadur u Zapadnom Holivudu.

Edi Veder je sa bine izjavio: „Bez hiperbole, mislim da je ovo naše najbolje delo“, nagoveštavajući da bend i dalje donosi svoju energiju i strast u muziku nakon tri decenije na sceni.

„Dark Matter“ naginje ka rok strani benda više nego prethodni album „Megaton“, a producirao ga je Endru Vat u studiju Rika Rubina Shangri-La u Malibuu. Album je bio spreman za izdanje oko godinu dana pre službene objave.

Pearl Jam planira da započne svoju svetsku turneju 4. maja u Vankuveru, Britanska Kolumbija, obećavajući fanovima nezaboravne nastupe i energične izlive na sceni. Ovaj bend koji je postao ikona rok muzike ne pokazuje znakove omekšavanja, već naprotiv, nastavlja da inspiriše svoju publiku širom sveta sa novim muzičkim poduhvatima.