Partizan u Monaku počinje duplo kolo Evrolige

Partizan u Monaku počinje duplo kolo Evrolige

Košarkaši Partizana od 19.00 gostuju kod Monaka u meču 24. kola Evrolige.

Novo duplo kolo je pred crno-belima, nadovezano na poraz u Večitom derbiju u ABA ligi. Ide se na megdan Monaku.

Pobeda Crvene zvezde postavila je Partizan prihvatanja činjenice da gotovo izvesno neće steći prednost domaćeg terena u potencijalnoj finalnoj seriji. Okreću se borbi sa Budućnosti i Cedevita Olimpijom za drugo mesto. Time su, na neki način, rasterećeniji u regionalnom takmičenju, pošto im je pozicija poznata. Zvezda neće kiksirati toliko da ugrozi veliku prednost.

Sledi duplo kolo sa gostovanjima. Prvo je na redu Monako, ekipa sa plej-of ambicijama i prošlogodišnji učesnik fajnal-fora.

Prethodni duel u Beogradu okončan je pobedom Partizana 89:85 posle produžetka u koji ih je uveo Majk Džejms neverovatnom, a opet njemu svojstvenom, trojkom iz teške pozicije. Tih dana su se pokrenule debate da li su domaći mogli da prave faul u poslednjem napadu za dva bacanja, pa bi lopta svakako njima išla u ruke u finalnom napadu. No, rezultat se pamti.

Prošle sezone je Partizan uspeo da slavi kao gost 88:84, pošto je prethodno sa 100:80 trijumfovao u Beogradu.

Monako je šestolasirani sa 13-10, koliko ima i Makabi Tel Aviv. Jedna pobeda ih deli od Panatinaikosa i Fenerbahčea na pozicijama iznad, odnosno jedan poraz od plej-in grupe od četiri tima sa 12-11, među kojima je i Partizan.

U prethodna tri kola su neumoljivi na domaćem terenu. Barselona, Baskonija i Real Madrid su se vraćali iz Kneževine sa dvocifrenim minusom u koferu. Prethodni poraz na svom parketu doživeli su u 15. kolu, Panatinaikos je slavio u neizvesnom okršaju 91:90.