Bivši premijer Pakistana Imran Khan osuđen na 14 godina zatvora zbog korupcije

Bivši premijer Pakistana Imran Khan osuđen na 14 godina zatvora zbog korupcije

Pakistanski sud je u sredu izrekao presudu bivšem premijeru Imranu Kanu i njegovoj supruzi, osudivši ih na 14 godina zatvora zbog korupcije, saopštili su zatvorski zvaničnici. Ovo je došlo samo dan nakon što je drugi specijalni sud osudio Kana na 10 godina zatvora zbog odavanja državnih tajni.

Imran Kan i njegova supruga optuženi su za zadržavanje i prodaju državnih poklona tokom njegovog mandata kao premijera Pakistana. Sudski nalog takođe je diskvalifikovao Kana da obavlja bilo koju javnu funkciju, što ga sprečava da učestvuje u parlamentarnim izborima zakazanim za 8. februar.

Ovaj najnoviji razvoj događaja usledio je tri nedelje nakon što su Kan i njegova supruga optuženi za korupciju vezanu za zadržavanje državnih poklona, uključujući nakit i satove od vlade Saudijske Arabije.

Imran Kan i Bibi su se izjasnili da nisu krivi na sudu u garnizonskom gradu Ravalpindiju ranije ovog meseca kada su optužnice pročitane. Kan je kratko prisustvovao sudskoj raspravi kada je sudija objavio presudu.