Manćini napušta Saudijsku Arabiju nakon gubitka penala protiv Južne Koreje

Manćini napušta Saudijsku Arabiju nakon gubitka penala protiv Južne Koreje

Selektor Saudijske Arabije Roberto Manćini napustio je stadion pre nego što je njegov tim izgubio penal protiv Južne Koreje na Kupu Azije u utorak. Italijan je napustio teren nakon što je njegov tim dramatično prepuštao vođstvo od 1-0 u devetom minutu nadoknade vremena, što je dovelo do produžetaka i na kraju raspucavanja.

Manćini nije gledao kako je Južna Koreja postigla odlučujući penal, već je krenuo u svlačionicu. „Kada izgubite jedanaesterac, tužni ste jer je teško, ali ovo je fudbal“, rekao je Manćini nakon meča.

Saudijska Arabija je povela golom Abdulaha Radifa u 46. minutu, ali je Južna Koreja izjednačila kasnim golom glavom, što je dovelo do produžetaka. U raspucavanju, golman Južne Koreje Jo Hieon-voo je odbranio penale, što je rezultiralo porazom Saudijske Arabije rezultatom 4-2.

Manćini je imao za cilj da osvoji drugu veliku međunarodnu titulu kao trener, ali je sada napustio turnir nakon eliminacije od strane Južne Koreje, koju trenira veliki evropski fudbalski kolega Jirgen Klinsman.