Američki ministar odbrane Ostin još uvek u bolnici, Pentagon priznaje propust

Američki ministar odbrane Ostin još uvek u bolnici, Pentagon priznaje propust

Sekretar za štampu Pentagona, general-major Pat Rajder, potvrdio je da je američki ministar odbrane Lojd Ostin i dalje hospitalizovan skoro nedelju dana nakon što je tajna „elektivna medicinska procedura“ krenula po zlu. Iako je tvrdio da se Ostin „dobro oporavlja“ i da obavlja svoje dužnosti, Pentagon se suočava sa kritikama zbog nedostatka transparentnosti u vezi sa zdravstvenim stanjem šefa odbrane SAD.

Ostin je primljen u Medicinski centar Volter Rid prošlog ponedeljka, ali je javnost obaveštena o tome tek u petak. Rajder je istakao da je Ostin u petak veče nastavio sa svojim dužnostima, primao operativna ažuriranja i davao smernice svom timu. Ipak, nije otkrio kada je Bela kuća tačno obaveštena o Ostinovoj hospitalizaciji.

Uprkos tvrdnjama da je Ostin bio u kontaktu s predsednikom Bajdenom i zamenicom Hiks, brojni zvaničnici tvrde da nisu bili obavešteni o ozbiljnosti situacije do četvrtka. Pentagon je izjavio da je Hiks „vodila neke rutinske poslove“ u Ostinovo ime tokom protekle nedelje. Očekuje se da će Pentagon pružiti dalja ažuriranja o zdravstvenom stanju ministra odbrane.