Rekordna donacija uparenih bubrega u Penn Medicine: Ohrabrujući koraci u transplantaciji organa

Rekordna donacija uparenih bubrega u Penn Medicine: Ohrabrujući koraci u transplantaciji organa

U okviru bolnice Penn Medicine, Rič Grin je postao deo istorijskog trenutka kada su on i njegov zet, Džejson Kingsborou, učestvovali u „donaciji uparenih bubrega“. Grin je imao potrebu za novim bubregom, ali nijedan od njegovih prijatelja i porodičnih članova nije bio potpuni podudar. Ova metoda transplantacije povezuje donatore i primaoce koji imaju problema sa pronalaženjem savršenog podudaranja unutar svoje zajednice.

Jason Kingsborou, iako samo delimičan podudar s Grinom, odlučio se da donira bubreg svom zetu. Ova donacija uparenih bubrega povezala je Grina s donatorom u Los Anđelesu, koji je bio bolji od njegovog rođaka. Onda je ovaj donator bio povezan s osobom kojoj je bio potreban bubreg, a koji je bio kompatibilan sa Kingsboroughom. Ova donacija bila je 100. takav slučaj u Penn Medicine tokom protekle godine, što predstavlja svetski rekord u ovoj oblasti.

Ova inovativna metoda donacija uparenih bubrega koristi se za pomaganje pacijentima koji ne mogu pronaći podudaranje među svojim rođacima i prijateljima. Osim toga, takav način donacija pruža novu nadu pacijentima koji su pretrpeli bolest bubrega i koji sada mogu dobiti odgovarajuće organe.

Penn Medicine sarađuje s Nacionalnim registrom bubrega kako bi omogućio više uparenih donacija. Dodatno osoblje je angažovano kako bi pomoglo primaocima i donatorima u logistici operacija transplantacije. Amanda Leonberg-Ioo, medicinski direktor programa živih donora, izrazila je zadovoljstvo dostignutom prekretnicom i nadu da će ovo ohrabriti ljude koji se bore s bolestima bubrega.

Rič Grin, koji je pet godina patio od hronične bolesti bubrega, sada se oporavlja nakon uspešne transplantacije. Ova inicijativa donacija uparenih bubrega ne samo da pomaže pojedincima u potrebi za organima već i postavlja standarde u oblasti transplantacije organa, pružajući nadu i motivaciju ljudima širom sveta.