Vest Hem odoleo pritisku Brajtona i produžio niz pobeda u Premijer ligi

Vest Hem odoleo pritisku Brajtona i produžio niz pobeda u Premijer ligi

U utorak, ekipa Vest Hema se uspešno odbranila od kasnog pritiska Brajtona, zadržavajući nerešen rezultat 0:0 na londonskom stadionu. Ovaj rezultat produžava niz neporaženosti Čekićara na četiri uzastopne utakmice u Premijer ligi.

Iako su oba tima imala odsutne igrače zbog povreda, bolesti i suspenzija, Vest Ham je ostao neporažen u poslednja četiri prvenstvena susreta, od kojih su tri završena pobedama. Ekipa Brajtona je, s druge strane, osigurala jedan bod, dovoljan da ih podigne na sedmo mesto, pretekavši tako Mančester junajted.

Napadač Vest Hema, Mohamed Kudus, bio je odsutan zbog poziva Gane za Kup Afričkih nacija, dodatno otežavajući situaciju tima.

Utakmica je bila obeležena nekoliko opasnih situacija, uključujući šut Jakuba Modera iz Brajtona koji je završio preko prečke u 87. minutu. Golman Vest Hema, Alfons Areola, takođe se istakao odbranom udarca Adama Lalane sa distance.

Pored toga, mladi Evan Ferguson s klupe Brajtona pružio je svetlo trenutak, šutirajući nedugo nakon što je ušao u igru.

Uprkos promašajima i izostanku golova, veznik Brajtona, Džejms Milner, izjednačio je rekord učestvovanja u Premijer ligi sa 632. nastupa, deljenjem drugog mesta s Rajanom Giggsom. Milner, koji je nedavno prešao u Brajton iz Liverpula, izrazio je zadovoljstvo postignutim, ali je naglasio važnost trenutne utakmice za njegov tim.

Obe ekipe sada idu na susrete sa drugoligašima u trećem kolu FA kupa, gde će Brajton igrati protiv Stouka, dok će Vest Hem gostovati Bristolu u nedelju.