Čelsi i Fulam stižu do polufinala Lige kupa

Čelsi i Fulam stižu do polufinala Lige kupa

Londonski klub Čelsi izborio se za polufinale Liga Kupa Engleske nakon što je pobedio Njukasl sa 4-2 u izvođenju penala. Mihail Mudrik je postigao odlučujući gol u drugom minutu nadoknade, čime je izjednačio rezultat na 1-1 na Stamfordu Bridžu. Desni bek Njukasla Kieran Trippier bio je kriv za ovaj gol. Čelsi, koji trenutno zauzima 10. mesto u Premijer ligi, nadmašio je očekivanja i stigao do polufinala, pružajući podršku menadžeru Maurisiu Poketinu u trenutku pritiska.

U drugom obračunu, Fulam, drugi tim iz zapadnog Londona, takođe je morao da se osloni na izvođenje penala kako bi napredovao, pobedivši Everton sa 7-6. Tosin Adarabiojo postigao je gol za Fulam koji je obezbedio prolaz u polufinale. Ova trka za kup mogla bi značiti značajan zamah za Maurisija Poketina, menadžera Fulama, koji se suočava sa sve većim pritiskom zbog izazova u Premijer ligi.

Midlzbro, koji trenutno igra u drugoj ligi, iznenadio je osvajanjem mesta u polufinalu pobedivši Port Vejl 3:0. Džoni Hauson, Morgan Rodžers i Met Kruks postigli su golove za Midlzbro, koji će biti autsajder u polufinalu kao jedini preostali tim van Premijer lige.

Liverpul ima priliku pridružiti se ovim ekipama u polufinalu, gostujući Vest Hemu u finalnom četvrtfinalnom susretu.

Finale Liga Kupa Engleske zakazano je za 25. februar na stadionu Vembli.