Kragujevačka gimnazija dobila Mejker lab

Kragujevačka gimnazija dobila Mejker lab

Učenici I nastavnici Prve kragujevačke gimnazije,jedne od najuspešnijih I najstarijih u Srbiji dobili su Mejkers lab, mesto gde će od sada moći da uče, rade I stvaraju u okruženju koje je inspirativno I prilagođeno đacima različitih interesovanja I koje podržava njihovu kreativnost I inovativnost.

Najveće oduševljenje zbog otvaranja Mejkers laba u kraguejvačkom hramu znanja svakako je kod učenika koji su svoj talenat pokazali I dokazali na mnogim domaćim, regionalnim, ali I svetskim takmičenjima sa kojih su se uvek vraćali sa pregršt nagrada I priznaja. Vasilije Timotijevićm učenik trećeg razreda kaže da jedan ovaka prostor za sve učenike znači mnogo, jer predstavlja mesto gde će moći da se bave naukom I prošire svoja znanja I interesovanja.

Nastavnici su temelj uspeha ove škole, što potvrđuje I primer nastavnice Katarine Veljković koja je sa svojim učenicima stigla čak do svetskog takmičenja I proglašena je za jednog od pedeset najboljih nastavnika sveta. Ona ističe da će u budućnosti zajedno sa svojim kolegama u đacima u prostoru Mejks laba moći da stavara nove uspešne projekte.

Da je Mejkers lab sasvaim sigurno centar rađanja novih ideja I mesto gde će se otkriti novi talenti škole saglasna je I direktorka Slavica Marković.

U Kragujevcu je otvoren najveći Mejkers lab koji se prostire na površini od 130 kvadrata I 12 je po redu u Srbiji. Direktor strategije I razvoja Nordeus Fondacije Miloš Đuričinov ističe da je to tek početak I da će iste uslove dobiti učenici u još 15 škola u zemlji. Za Mejkers lab u kragujevačkoj gimnaziji kaže da je poseban baš kao I škola je koja je nedavno obeležila 190 godina postojanja.

OFF: Prva kragujevačka gimnazija je kolevka znanja koju su pohađali I neki od najčuvenijih Srba poput Radomira Putnika, Đure Jakšića, Svetozara Markovića…I danas đaci ove škole svojim uspesima ponosnim čine nastavnike I sugrađane. Inače škola svake godine ima predstavnike na nekoj od Olimpijada, a već 11 godina realizuje projekte Park I Festival nauke.