Identifikovani bračni par iz Njujorka poginuo u eksploziji na granici SAD i Kanade

Identifikovani bračni par iz Njujorka poginuo u eksploziji na granici SAD i Kanade

Bračni par iz Grand Ajlanda u Njujorku, identifikovan kao Kurt i Monika Vilani, oboje u 53. godini života, stradali su u eksploziji svog automobila na granici SAD i Kanade, tačnije na graničnom prelazu Rejnbou bridž.

Do tragedije je došlo kada je njihov automobil projurio kroz raskrsnicu, udario u bankinu, i zatim eksplodirao pored stražarske kućice na graničnom prelazu. Detalji o uzroku eksplozije još uvek nisu poznati, a lokalna policija u Nijagarinim vodopadima istražuje ovaj složen slučaj.

Incident je izazvao zabrinutost vlasti obe zemlje, što je rezultiralo privremenim zatvaranjem tri granična prelaza između SAD i Kanade preko reke Nijagare. Iako je FBI prvo razmatrao mogućnost terorističkog napada, nema osnova za tu pretpostavku, pa je istraga predata lokalnoj policiji.

Guvernerka države Njujork, Keti Hokul, opisala je nesreću kao „nerealnu“, dodajući da je vozilo gotovo potpuno izgorelo. Bezbednosne mere su pojačane na obližnjem aerodromu u Bafalu i drugim mestima. Važno je napomenuti da se eksplozija dogodila neposredno pred Dan zahvalnosti, što je dodatno otežalo situaciju s obzirom na povećan broj putnika tokom ovog perioda. Granični prelaz Rejnbou bridž, na kojem se incident dogodio, inače ima dnevni promet od oko 6.000 vozila.