SAD otklanjaju sve spekulacije o navodnom izboru između Ukrajine i Izraela

SAD otklanjaju sve spekulacije o navodnom izboru između Ukrajine i Izraela

Tokom sastanka Ukrajinske kontakt grupe za odbranu u formatu Ramštajn, Sjedinjene Države su otklonile sve spekulacije u vezi sa navodnim izborom između pomoći Ukrajini ili Izraelu i uverile da su u potpunosti posvećene svim obavezama preuzetim za podršku Ukrajini.

Ovo je izjavio šef Odeljenja za štampu i informisanje Ministarstva odbrane Ukrajine Ilarion Pavljuk, koji je govorio na brifingu o ishodu 17. sastanka u Ramštajnu.

„Veoma je važno da je juče naš ključni američki partner, odnosno ministar odbrane Lojd Ostin, zapravo otklonio svaku spekulaciju da SAD navodno moraju da biraju između Izraela i Ukrajine. Dva puta je dato vrlo jasno saopštenje da se ne može raditi ni o kakvom izboru jer SAD stoje uz Izrael, ali su u isto vreme u potpunosti posvećene svim svojim obavezama da podrže Ukrajinu“, rekao je Pavljuk.

On je naglasio da su i nejavne izjave pokazale ne samo podršku Ukrajini, već i veliko razumevanje da je ta podrška potrebna ne samo Ukrajini, već i svakoj zemlji civilizovanog sveta.

17. sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine ove nedelje prisustvovali su načelnici odbrane iz preko 50 zemalja.