Trampov lekar kaže da je on „odličnog zdravlja“ i da je smršao

Trampov lekar kaže da je on „odličnog zdravlja“ i da je smršao

Lekar Donalda Trampa napisao je u belešci objavljenoj u ponedeljak da je bivši predsednik „odlično zdrav“ i da će „nastaviti da uživa u zdravom aktivnom načinu života dugi niz godina“.

Poruka koju je Tramp (77) postavio na svoj Truth Social nalog, objavljena je istog dana kada je 81. rođendan demokratskog predsednika Džoa Bajdena. Fizičko i mentalno zdravlje obojice muškaraca postalo je glavno pitanje u predsedničkoj trci 2024.

„Predsednik Tramp je smanjio svoju težinu kroz poboljšanu ishranu i nastavak svakodnevne fizičke aktivnosti, uz održavanje rigoroznog rasporeda“, stoji u belešci koju je potpisao Brus Aronvald, osteopat iz Nju Džersija.

U belešci nisu navedeni dodatni detalji.

„Njegovi fizički pregledi bili su u granicama normale, a kognitivni ispiti bili su izuzetni“, napisao je Aronvald.

Tramp daleko vodi u nadmetanju republikanaca za nominaciju, a Bajden je rekao da planira da se kandiduje za reizbor.

Trampov lekar Harold Bornštajn, koji je napravio sličnu belešku 2016, rekao je da je Tramp diktirao njen sadržaj.

Tramp je naveo da je težio 215 funti (98 kg) i bio je 6 stopa 3 inča (1,9 metara) u avgustu kada je bio osuđen u zatvoru u Atlanti zbog više od deset optužbi za krivična dela kao deo širokog krivičnog slučaja koji potiče od prvog Pokušaji predsednika SAD da preokrene svoj izborni poraz u Gruziji 2020. Tramp se izjasnio da nije kriv u tom slučaju i još tri krivična postupka protiv njega.