Vučić o Rezoluciji Evropskog parlamenta: Bilo bi me sramota da sam na njihovom mestu

Vučić o Rezoluciji Evropskog parlamenta: Bilo bi me sramota da sam na njihovom mestu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da bi ga bilo sramota da je na mestu onih u Evropskom parlamentu i koji  se pozivaju na međunarodno pravo.

Zamoljen od novinara da na ceremoniji otvaranja nove zgrade železničke stanice „Beograd centar“ u Prokopu prokomentariše Rezoluciju Evropskog parlamenta kojom se poziva Srbiju da prizna nezavisnost Kosova na osnovu međunarodnog prava, Aleksandar Vučić je rekao da bi ga bilo sramota na mestu evropskih parlamentaraca.

„Mi moramo da razumemo da oni tako gledaju na stvari. Što se tiče prava, da sam na mestu tih koji su taj zaključak doneli, bilo bi me sramota i to je sve što imam da kažem. Da li je njih sramota, siguran sam da nije. Preživeće Srbija uprkos svemu“, poručio je Vučić.

Naglasio je da je u pitanju samo Evropski parlament, a ne stav Evropske komisije.

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su u četvrtak „Rezoluciju Evropskog parlamenta o nedavnim dešavanjima u dijalogu Srbija–Kosovo“.

Evropski parlamentarci su pozvali na uvođenje mera protiv Srbije, ciljanih sankcija protiv pojedinaca odgovornih za sukob u Banjskoj i zamrzavanje fondova, ako istraga dokaže direktnu povezanost Beograda sa događajima u Banjskoj od 24. septembra.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik rekao je da Rezolucija Evropskog parlamenta nije samo poruka za jednu stranu , već da šalje poruku da prošlost mora da se prevaziđe kako se ne bi ponovila i da se u njoj ističe podjednaka odgovornost Beograda i Prištine.